Disney Channel
Minden ami Disney

 

 

 

Phineas Flynn 

(szinkonhangja: Vincent Martella, magyar hangja Penke Bence)

Egy okos és kreatív 9 éves kisfiú, aki szeretne minden nyári napot hasznosan eltölteni, és mindennap valami klassz dolgot csinálni. Ő kitalálja és megtervezi az aznapi "feladatukat", Ferb pedig megépíti. Nagyon sokat beszél, ami ellensúlyozza Ferb szótlanságát, mondhatni, hogy mostohatestvére helyett is beszél. Ezért hajlamos arra, hogy nem hagy másokat szóhoz jutni, vagy nem figyel arra, amit neki mondanak. Jó hangja van és sok hangszeren tud játszani. Minden családtagjával jóban van, Candace-nek szeret segíteni, vagy a kedvére tenni, bár a lány nem mindig értékeli. Az édesapjáról nem tudunk meg semmit. Minden rész elején megkérdezi, hogy "Hé, hol van Kerry?", azt persze nem gondolja, hogy titokban titkosügynök. Ha a felnőttek megkérdezik tőle, hogy nem túl fiatal ahhoz, amit éppen épít/tervez mindig ezt válaszolja: "De, igen, az(ok) vagyok/vagyunk." Az egyik barátja, Isabella szerelmes belé, de Phineas ezt nem veszi észre; a lány gyakran segít neki.

Kinézete: piros hajú, háromszög alakú feje van, piros-fehér csíkos pólót és kék nadrágot visel, általában oldalról mutatják

 

Ferb Fletcher 
(szinkonhangja: Thomas Sangster, magyar hangja: Timon Barnabás)

Phineas mostohatestvére (valószínűleg egyidősek), nagyon intelligens, de szűkszavú fiú. Szűkszavúságát Phineas bőbeszédűsége ellensúlyozza. Olyan is előfordul, hogy beszélne, de Phineas félbeszakítja, vagy nem figyel rá. Egy részben csak 1-2 mondata van (a rész végén). Az apjával Nagy-Britanniából költöztek Amerikába (brit akcentussal beszélnek). Phineas úgy jellemzi az első részben, hogy "Ferb inkább a tettek embere". Bármit meg tud építeni, bármit meg tud javítani, el tudja változtatni a hangját és sok hangszeren tud játszani, akárcsak Phineas. Akármilyen lehetetlen ötlete támad Phineas-nak, Ferb megépíti. Az egyik részben kiderül, hogy tetszik neki Vanessa Doofenshmirtz, az őrült tudós lánya. Az édesanyjáról nem tudunk meg semmit.

Kinézete: zöld hajú, feje hosszúkás, egyik szeme nagyobb, mint a másik, arca gyakran kifejezéstelen; fehér inget és hosszú lila nadrágot visel, amelyben lábai aránytalanul rövidnek látszanak (pedig igazából hosszúak)

Candace Flynn 
(szinkonhangja: Ashley Tisdale,magyar hangja:Árkosi Kati)

Phineas nővére és Ferb mostohanővére, 15 éves. Két célja van: lebuktatni Phineas-t és Ferb-öt az anyjuk előtt, valamint "meghódítani" Jeremy-t. Ha Jeremy a közelben van, mindig zavarba jön, de próbálja leplezni (általában sikertelenül). Szereti a két öccsét, de néha az idegeire mennek. Egész nap mondogatja az anyjának, hogy mit csinálnak a testvérei, de ő nem hisz neki. Próbálkozásai, hogy lebuktassa őket, mindig kudarcba fulladnak. Jól tud énekelni (ha kijön az allergiája, akkor férfi hangja lesz) és tud játszani a B betűvel kezdődő hangszereken. Sokszor telefonál a barátnőivel (leggyakrabban Stacy Hirano-val). Fél Jeremy kishúgától, Suzy-tól, mert a kislány keresztbe tesz minden lánynak, aki szemet vet Jeremyre.

Kinézet: hosszú nyakú, hosszú vörös haja van, piros felsőt és fehér szoknyát visel

Linda Flynn-Fletcher 
(szinkonhangja: Caroline Rhea magyarhangja: Kiss Erika)

Phineas és Candace édesanyja és Ferb mostohaanyja. Miután hozzáment Lawrence Fletcher-hez, úgy tűnik, nem változtatta meg a nevét, mert a szereplők többsége Mrs. Flynn-nek szólítja (kivéve, amikor Isabella egyszer Mrs. Fletcher-nek szólította). Lindát tökéletes anyaként ábrázolják. Mindennap főzősuliba vagy valamilyen tanfolyamra jár, vagy kártyázik a szomszédaival. Játszott egy jazz-zenekarban Isabella és Jeremy anyjával, és az 1980-as években egyslágeres popsztár volt Lindana néven. A kedvenc együttese a Love Handel. Candace egész nap arról próbálja meggyőzni, hogy Phineas és Ferb valami őrült dolgot csinálnak otthon, de amikor Linda jelen van, minden normális, de amint elmegy, rögtön folytatódik az a bizonyos őrült terv. Előző férjéről nem tudunk semmit.

Kinézet: rövid, vörös haja van, fehér blúzt, sárga mellényt éa barna nadrágot visel

Lawrence Fletcher 
(szinkonhangja: Richard O'Brian, magyar hangja Megyeri János)

Ferb édesapja, Phineas és Candace mostohaapja. Ferbbel Nagy-Britanniából költöztek Amerikába (brit akcentussal beszélnek). Foglalkozása: archeológus. Kedves és megértő apa, de nem túl határozott. Néha felfedez valamennyit Phineas és Ferb találmányaiból, de ugyanúgy jár, mint Candace. Isabella az egyik részben Mr. Flynn-ek szólítja. Az előző feleségéről nem tudunk meg semmit.

Kinézet: barna hajú, szemüveges, fehér inget és kék nadrágot visel, mostohafiához, Phineashoz hasonlóan őt is oldalról mutatják.


VideĂłklipp cĂ­me


VideĂłklipp cĂ­me


VideĂłklipp cĂ­me